14. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Urmas Ingveri põllumeeste liit ostis Kadrioru kanti büroomaja

Jõgevamaa tootjate liit ostis põllumajandusministeeriumilt 13,9 miljoni krooni eest kinnistu Tallinna kesklinna lähedusse Vilmsi tänavale.

Urmas Ingveri juhitud tootjate liit koondab suure hulga Eesti piimatootjaid. Vilmsi tänava kinnistu koos sellel asuva kolmekordse hoonega ostsid nad põllumajandusministeeriumilt enampakkumise korras alghinnaga, kuna keegi teine kinnistu vastu huvi üles ei näidanud. "Kui see kinnistu enampakkumisele tuli, siis mõtlesime, et miks mitte osaleda," ütles Urmas Ingver. "Teisi osalejaid ei olnud ja nii saimegi selle maja endale. Eks ta on rohkem ost missioonitundest, sest me tahame, et seal tegutseksid edasi põllumajandusorganisatsioonid."

Ingver ütles, et kinnistu ostuks pole liidul vaja laenu võtta, vaid see ost finantseeritakse omavahenditest. Ka ei vajavad hoone suuremaid investeeringuid. "Ilmselt teeme mingi haldusfirma, mis hakkab tegelema selle maja haldamisega," lisas ta. Jõgeva tootjate liidu käive eelmisel aastal oli 435 miljonit krooni ja kasumit teeniti ligi 10 mln krooni.

Vilmsi tänav 53g majas tegutseb Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja Eesti Põllumeeste Liit. Samas kõrval müüb põllumajandusministeerium ka teist hoonet, kuid selle hoone enampakkumine ebaõnnestus huviliste puudumise tõttu. Selle hoone alghind oli enampakkumisel 11,9 miljonit krooni.

Ebaõnnestus ka nn Maalehe maja ehk Toompuiestee 16 kinnistu müük. Keegi ei tahtnud 22 miljoni kroonise alghinnaga osta kinnistut, mis on pikaajaliselt renditud Maalehele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960