20. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Müük on jaheda majanduse kiuste kuum

Eelmise aasta lõpus kinnitasid traktorite maaletoojad kui taoks rauda - tänavu jätkub müük sama suure hooga.

Usu jah müügimehe juttu, mõtlesid toona ilmselt paljud. Ent aasta alguse müüginumbrid räägivad selges keeles peaaegu kolmekordsest müügikasvust mullu sama ajaga võrreldes.

Kui mullu võeti aasta esimese kahe kuuga Eestis arvele 41 uut põllutraktorit, siis tänavu jõudis veebruarikuu lõpuks registrisse 114 vastset traktorit. Ainuüksi Belarusse müüdi tänavu kahe kuuga ligemale sama palju kui läinud aasta alguses kõiki 11 erinevat traktorimarki kokku.

Tänavune esimese kahe kuu tulemus ei jää muide kuigivõrd alla eelmise aasta terve esimese kvartali tulemusele, mil müüdi ühtekokku 121 traktorit.

Müüdud marke on mõlema aasta jaanuaris-veebruaris 11, tänavu on Eesti turule lisandunud selline huvitav masin nagu Ferrari. Tegemist on Itaalia päritolu väiketraktoriga, mida kasutatakse peamiselt kommunaaltöödeks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960