• 04.04.08, 16:40
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Konkurent neelas Laheotsa talu alla

OÜ Riitsinus ostis Laheotsa talu, tõustes tehinguga Eesti suurimaks juurviljatootjaks-töötlejaks.
Juba enne seda oli Väino Villersile kuuluv OÜ Riitsinus Eesti suurim kartulikasvataja ning üks suurimaid köögiviljakasvatajaid ning nende saaduste töötlejaid, teatasid osapooled.
Seni on ettevõte müünud oma toodangut Villeri Köögiviljade kaubamärgi all. Nüüdsest lisandub sellele hästituntud Laheotsa kaubamärk.
Konkurendi, Laheotsa talu ostuga saavutati ühtlasi Eestis kindel turuliidri positsioon, mis võimaldab ettevõttel täide viia pikemaajalisi strateegiaid.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Lähimaks eesmärgiks on suurendada toodangu mahtu. Edaspidi on plaanis suurendada eeskätt töödeldud toodete mahtu ja tulla turule uute, enam tarbimisvalmis toodetega.
2008. aastal plaanitakse 445 hektarilt toota 20 000 tonni kartulit ja köögivilja ning jõuda netokäibega 55-60 miljoni Eesti kroonini. Varem pole Eesti juurviljakasvatuses selliste näitajateni jõutud.
Antud tehinguga muutub ja saab ka ühtlasi täiendust ettevõtte juhtkond – uue tegevjuhina asub ametisse Risto Villers, kes viimased paar aastat on töötanud AS Viru Õlu finantsdirektorina. Ettevõtte juhtkonda kuuluvad veel Väino Villers, Olari Villers ning Veiko Villers.
Eesti suurim juurviljatootja-töötleja kuulub 100% Väino Villersile.
Tehingut korraldas ja nõustas Investment Agency OÜ.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele