16. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viiendik põllumehi plaanib oma tegevuse lõpetada

Maaülikooli majandusteadlaste uuringust selgus, et lähiajal kavatseb viiendik tootjaist põllumajandusega tegelemise lõpetada.

Kõige sagedamini kavatsetakse loobuda klassikalistest tootmissuundadest, nagu taime- ja loomakasvatus ning piimatootmine, vahendas SLÕhtuleht.

Aianduse, metsanduse ja muu ettevõtlusega soovib alustada aga rohkem vastanuid, kui neist loobuda kavatseb, teatab Eesti Maaülikooli avalikkussuhete peaspetsialist Sirje Pärismaa. Seega pakuvad need suunad tootjate arvates kõige paremaid alternatiive tavatootmisele.

Üllatuslikult oli lõpetada soovijaid kõige rohkem keskmise suurusega tootjate hulgas ja kõige vähem väiketootjate hulgas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960