22. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Parlament nõuab põllumajandusele lisaraha

Euroopa Parlament teatas, et nõuab kiiret põllumajanduse, akvakultuuri ja maaelu rahastamise kasvu. Lisaks palutakse uurida spekulantide mõju toiduainete hinnale.

Parlamendisaadikud rõhutavad, et biokütuste tootmisele tuleks kehtestada ranged säästvuse kriteeriumid ning et rohkem tuleb ära teha teise põlvkonna bioenergia kasutamise ja tootmise edendamiseks.

ELi praegustest teraviljavarudest jätkub ainult 30 päevaks. Saadikud avaldavad kahtlust, kas euroliidu toiduainevarud on võimalikke kriise arvestades piisavad. Seetõttu oodatakse Euroopa komisjonilt toiduvarude loomise strateegiat.

Saadikud märgivad, et kaks miljardit inimest elab endiselt äärmises vaesuses ning 850 miljonit inimest on näljas iga päev.

Saadikud paluvad komisjonil analüüsida tootjahinna ja suurte jaemüüjate kehtestatud hindade lahknevusi. Lisaks soovitavad nad uurida, milline on jaemüüjate roll toiduahelas, sest toiduainete jaehinnad on võrreldes elukallidusega ebaproportsionaalselt tõusnud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960