23. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome valitsus tõttab metsatööstusele appi

Soome valitsus on otsustanud anda puidu deklareeritud müügituludele osalise maksuvabastuse, et tagada metsatööstustele puidu pakkumine.

Maksusoodustust on õigus saada maaomanikest eraisikutel, pärijaterühmad, maksuühingud ja ühismetskonnad. Vabastus hakkab kehtima tagasi ulatuvalt alates 1. aprillist 2008 ja 2009. aasta lõpuni vabastatakse maksust 50% tuludest, kirjutas kauppalehti.fi. 2010. aastal vähendatakse soodustust 25 protsendini.

Uue meetme eesmärk on tagada Soome metsatööstusele puidu pakkumine ka siis, kui Venemaalt tulev toore peaks puidutollide tõttu suures osas kaduma. Venemaa tõstis riigist väljaveetava puidu tollid käesoleva aasta aprillis 15 eurole, järgmise aasta algusest on kavas see aga mitmekordistada, tõstes tariifi 50 eurole. Nii suurte maksude korral muutub Venemaalt puidu import Põhjamaade metsatööstustele mõttetuks.

Samas jätkab Soome läbirääkimisi Vene valitsusega, et tolliküsimustele mõistlik lahendus leida.

Maksimaalne maksuvabastus võib Euroopa Liidu reeglite kohaselt isiku kohta kolme aasta jooksul olla 200 000 eurot. Selle piirini võivad toetused ulatuda aga vaid mõnede ühismetskondade puhul.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960