25. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Advokatuur pärib Tarmo Sillalt aru kalaäri kohta

Varem Villu Reiljanit esindanud advokaat Tarmo Sild peab advokatuuri juhatuse koosolekul kolleegide ette astuma ning andma aru oma seotuse kohta röövpüügiga tegelenud kalafirmade juhatuses.

"5. augustil advokatuuri juhatuse koosoleku ja me peame Tarmo Silla küsimust kindlasti arutama. Millised samme me astume, on praegu ennatlik öelda. Viime Äripäeva artikli alusel ennast asjadega kurssi ja küsime Tarmo Sillalt selgitust," ütles advokatuuri juhatuse esimees Aivar Pilv.

Tema sõnul väärib küsimus tähelepanu seda enam, et Tarmo Sillaga seoses on advokatuur pidanud arutama juba mitmeid erinevaid küsimusi ning advokaadi tegevus on olnud korduvalt olnud advokatuuri juhatuse arutluse objektiks, kuni tema kutsetegevuse osalise peatamiseni.

Pilv rõhutas, et advokatuur on alati reageerinud, kui tekib vähimgi kahtlus advokaatide tegevuse osas ning püüdnud kõik asjaolud välja selgitada. "Advokatuur ei ürita kindlasti midagi varjata ega millegi ees silmi kinni pigistada või läbi sõrmede vaadata," sõnas Pilv.

Seadus võimaldab advokaatidel kuuluda ettevõtete juhatusse ja nõukogusse ning see luba on paljudele advokaatidele ka antud Pilve sõnul tuleb kahjuks tõdeda, et teatud kolleegide puhul hakkab muu kõrvaltegevus advokaadi kutsetegevuse üle prevaleerima. "Kuni see on seadusega kooskõlas, ei saa seda kellelegi ette heita. Kui tekivad piiripealsed juhtumid, peab advokatuuri juhatus nendele olukordadele reageerima," ütles Pilv.

Äripäev kirjutas täna endise keskkonnaministrit Villu Reiljanit esindanud advokaat Tarmo Sillast, kes juhib juba aastaid kalafirmasid, mis hoolimata röövpüügist said Rahvaliidu ministeeriumitelt suurema osa rahvusvahelistest kalapüügilubadest ja miljonites eurotoetusi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960