Erametsaliit valis parimaks majandajaks Einar Pärnpuu

Jänedal toimunud Eesti talupäevadel
kuulutas Eesti erametsaliit välja 2008. aasta parimad talumetsamajandajad,
esikoha pälvis Einar Pärnpuu Läänemaalt.

Vetisilla talu pidavale Pärnpuule järgnesid Toki talu peremees Roman Ðmeljov Ida-Virumaalt ja Kalevi Kvell Järvamaalt Leevikese talust, teatas Erametsaliit.

Talumetsamajandajate konkursi korraldavad Eesti erametsaliit ja Eestimaa talupidajate keskliit. Juba aastast 1994 on talumetsamajandajad omavahel püüdnud mõõtu võtta. Tänavusel pooljuubelihõngulisel, järjekorras viieteistkümnendal konkursil kandideeris parima tiitlile 10 talu. Konkurssi toetasid SA Erametsakeskus ja Husqvarna.

Talumetsamajandajate konkursil võivad osaleda kõik talumajapidamised, kelle talu juurde kuulub mets. Igast maakonnast saab esitada ühe kandidaadi. Sel aastal esitati konkursile nii põlis- kui hiljuti rajatud talusid.

Erametsaliidu tegevjuht Ants Varblase sõnul hinnati tänavu talumajapidamist kui tervikut. „Vetisilla talus on oma koha leidnud metsakasvatus ja põllumajandus, turism ja jahindus. Aega jagub ka külaelu arendamiseks,” selgitas Varblane parima valiku tagamaid.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised