15. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium: koondamishüvitistega ei hoia kokku

Põllumajandusministeeriumi pressiesindaja Karina Loi ütles, et ministeeriumis pole ühtegi ametikohta, mis ei täidaks selget eesmärki. Lisaks tuleb arvestada, et koondamisega kaasnevad kohe hüvitised.

"Põllumajandusministeeriumi koosseisus ei ole tänase päeva seisuga ühtegi ametikohta, kus ei oleks taga väga selged eesmärgid, tegevused ja ülesanded," ütles pressiesindaja.

"Kui rääkida inimeste koondamisest, siis tuleb arvestada, et sellega kaasnevad kohe koondamishüvitised, mis kokkuhoiu mõttes eesmärki ei täida ning teisest küljest jääksid täitmata vastavad ülesanded, mis ametikohal täidetakse," sõnas ta.

Loi ütles, et sellest kaalutlusest lähtuvalt hindab ministeerium tänasel hetkel eelkõige täitmata ametikohtade mittetäitmise ja ka nende kaotamise võimalusi. "Kuid ka siinjuures tuleb arvestada, et mõningaid ülesandeid ei ole võimalik ministeeriumil siis rahuldaval tasemel täita," sõnas ta.

"Samuti tuleb silmas pidada, et enamjaolt on täitmata ametikohtade puhul tegemist raseduspuhkusel olevate ametnike ametikohtadega, kelle ülesandeid täidavad olemasoleva ametnikud lisaülesannetena. Loomulikult on alati võimalus ka tööülesannete ümberjaotamine, kuid ka seda saab teha mõistlikul määral. Kõikide nende küsimustega tegeleme pidevalt ning loomulikult tuleb meil arvestada ka tegevuskulude kärpimisest tulenevate asjaoludega," rääkis ta.

Tänase päeva seisuga on põllumajandusministeeriumi koosseisus 250 ametikohta ning 2008. aasta jooksul on koondatud 1 ametikoht (2008. aasta keval kaotati rahanduse ja halduse asekantsleri ametikoht).

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960