19. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2000 lehma laut tekitab pahameelt

Kolmkümmend inimest saatis Väätsa vallavalitsusele kirja, milles palub takistada kohalikul põllumajandusühistul rajamast nende kodude lähedusse 2000 lehma majutavat hiigellauta.

Eesti üks suuremaid piimatootjaid Väätsa Agro kavatseb lähiajal ehitada Väätsa valda Ülejõe või Väljataguse külla lauda, kuhu mahuksid ettevõtte kõik 2000 lüpsilehma, kirjutas Järva Teataja.

Laudaehituse vastu allkirju kogunud Ester Veldre ei taha kuuldagi, et Väätsa Agro ehitaks Väljataguse külla 2000 lüpsilehma majutava lauda, sest siis langeks tema kinnistu väärtus ja samas külas elava 86aastase tädi elamine mattuks sõnnikuhaisu. Väätsalane Riina Annus kardab, et kui suurfarm rajatakse Ülejõe külla, mis asub Röa küla ligiduses, ei kannata sõnnikuhaisu pärast mitte üksnes sealsed inimesed, vaid Paidegi.

Annuse teada on Väätsa vallas palju paiku, kus niisugune laut kedagi ei häiriks. Tema meelest tahab Väätsa Agro rajada suurfarmi asulate lähedusse seetõttu, et siis on lihtsam tööjõudu palgata.

Väätsa Agro juhatuse esimees Tiit Tuuleveski selgitas, et kui esialgu oli kavas ehitada laut kas Ülejõe või Väljataguse külla, siis möödunud nädalal olnud avalikul arutelul tegid inimesed ettepaneku rajada see asukohaga poolteist kilomeetrit Väljataguse külast. «Meile tähendab see ehitustööde kallinemist, kuid võtsime praegu ka selle variandi arutusele,» sõnas ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960