11. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumehed selgitavad numbrite abil Ansipile põllumajandust

Eesti Põllumeeste Keskliidu algatusel kogutakse maakondades andmeid saagikoristuse kohta mitte selleks, et ikalduskahju hüvitist manguda, vaid et järgmise aasta toetusmäärade kehtestataks varem kokku lepitud mahus.

„Reformikad tahavad järgmise aasta toetusi kaheksa protsenti vähendada, seda ei saa lubada. Kui nad ei kujuta maaelu ette, teeme numbritega selgeks," põhjendas ajalehele Nädaline Raplamaa Tootjate Osaühingu juht Viktor Sartakov.

Sartakov küsis laialisaadetud meiliga ja telefoni teel maakonna tootjatelt numbreid teravilja, rapsi ja rohusöötade kohta. Esialgsetel andmetel oli selleks nädalaks maakonnas koristatud 40 protsenti.

Raplamaa omaaegne agronoomide pealik Eino Mikomägi on viimaste päevade sadude järel skeptiline ning arvab, et pool viljast jääb vähemalt koristamata ning ka vananaistesuvi põllumeest enam ei päästaks, kuna vili on juba toiduks ja söödaks kõlbmatu.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616