25. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekskavaatoriga kartulipõllul saaki päästmas

Et kartulisaaki mädanemisest päästa, võttis Tartumaa Ülenurme valla Einola talu peremees Ants Einola ette kiired maaparandustööd.

Einola uuris kõigepealt koos Ülenurme töömeeste Arne Paavo ning Jaak Undiga Reola külla jääva 10 ha suuruse rendipõllu ääres kaardilt, kus dreenid täpselt jooksevad, et kopp õiges kohas maasse lüüa, kirjutas Maaleht.

“Kaevame põllul mitmes kohas dreene lahti ja vaatame, kas need töötavad. Kui on umbes ning vesi ei jookse, peseme dreenipesijaga läbi. Süsteem hakkab siis tööle ja põld kuivama,” selgitas Einola. “Põllu teises servas kadus pinnavesi kohe pärast dreenide läbipesu.”

Enam kui 40 aastat agronoomiaga tegelnud mees ei mäleta, et varem niiviisi kartulit põllult päästa on tulnud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960