21. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fonterra: piima nõudlus ei taastu enne tuleva aasta keskpaika

Maailma suurim piimatoodete eksportöör Fonterra Cooperative Group ootab seoses üleilmse majanduskasvu aeglustumisega ja väheneva tarbijakindlusega, et või, juustu ja piimapulbri turu taastumist enne tuleva aasta keskpaika oodata ei ole, vahendab Bloomberg.

Uus-Meremaa firma vähendas farmeritelt sisseostetava toodangu hinda, kuna kahe kuuga on nõudlus järsult kukkunud. Finantsturgude tagasilöögid teevad asja halvemaks ja hinnad kukuvad tõenäoliselt edasi, prognoosis ettevõte.

„Keegi ei tohi alahinnata, mis toimub praegu globaalsetel turgudel,“ ütles ettevõtte juht Henry van der Heyden. „Me läheme majanduskriisi.“

Või, piima ja juustu hind on kukkunud aastataguselt rekordtasemelt 42 protsenti, kuna üleilmne nõudlus toorainete järgi on ühes majanduskasvuga pidurdunud ning toodang on USAs ja Euroopas kasvanud.

Fonterra kuulub 10 700 uus-Meremaa farmerile, kes varustavad ettevõtet piimaga. Ettevõte annab 95 protsenti Uus-Meremaa piimatoodangust.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960