15. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiiumaa piimatootjad: andke raha asemel kas või juustu

1. märtsist ei võta Saaremaa tööstus enam Hiiumaa piimatootjatelt piima vastu, mistõttu mindi lausa äärmusesse ja tehti saarlastele ettepanek: makske meile piima eest juustukangides.

Kui veel detsembris maksis Saaremaa Piimatööstus saarlastele ja hiidlastele võrdset piimahinda 4 krooni, siis jaanuaris on hind saarlastele 3.80, kirjutab Maaleht.

Emmaste valla suurim piimatootja Olav Ellermäe OÜst Hiiu Õunakasvatus tunnistab, et oli selle teate peale kaks päeva šokis, siis hakkas alles tegutsema.

Šokiks oli ka põhjust: oli ju noor mees jätnud mõni aasta tagasi põllumajandusmagistri karjääri Tartus ja tulnud perega tagasi Hiiumaale oma juurte juurde. Nüüd on ta väiksematelt talunikelt loomi kokku ostnud ja rajanud kaks lauta, kus lehmi üle saja.

Mahetalunik Juta Leigri on nõus saama piima vastu kas või juustu, peaasi et piim talust ära viidaks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960