27. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turuarendustoetuse määrus muutub

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder allkirjastas turuarendustoetuse määruse muutmise määruse, millega lihtsustatakse sel aastal rakendatava toetuse taotlemist ja menetlemist.

Muudatused ei hõlma toetusskeemi põhimõtete muutmist, vaid on eelkõige tehnilised ning määrusesse sisse viidud selleks, et luua selgemad alused nii toetuse taotlejatele kui ka menetlejatele.

Olulisima muudatusena vähendatakse tänavu maksimaalset toetussumma määra taotleja kohta. Maksimaalsed toetussummad taotleja kohta 2009. aastal on 2 000 000 krooni juhul, kui taotleja on üht valdkonda esindav mittetulundusühing, mille liikmeteks on ainult üht valdkonda esindavad ettevõtted ja erialaliidud ning 4 000 000 krooni juhul, kui taotleja on mittetulundusühing, mille liikmeteks on vähemalt kahe erineva valdkonna erialaliidud ning kui toetatavate tegevuste hulgas on mitut valdkonda hõlmavad tegevused.

Toetuse eelarve on sel aastal 15 miljonit krooni. Turuarendustoetuse eesmärgiks on suurendada põllumajandussaaduste või -toodete turustamisvõimalusi või juurutada teadus- ja arendussaavutusi põllumajandustootmisse või põllumajandussaaduste töötlemisse.

Turuarendustoetust on makstud alates 2005. aastast. Toetust saab taotleda mittetulundusühing, mille liikmetest vähemalt kaks kolmandikku on põllumajandustootjad, põllumajandussaaduste töötlejad või põllumajandussaaduste tootjaid ning töötlejaid ühendavad mittetulundusühingud.

Turuarendustoetusest toetatakse kuni 90% ulatuses turu-uuringute tellimist, põllumajandustoodete ja töödeldud toodete tutvustamist, messil, konkursil, näitusel osalemist või nende korraldamist, koolitustel osalemist ja nende korraldamist ning kuni 100% ulatusest kvaliteedijuhtimissüsteemi juurutamisega seotud tegevusi.

Turuarendustoetuse taotlusi saab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile esitada 16. märtsist kuni 14. aprillini 2009.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960