9. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus kiitis põllumajandusameti loomise heaks

Valitsus kiitis täna heaks põllumajandusameti moodustamise.

Selle kohaselt koondatakse valitsemisala erinevate asutuste vahel killustatud maaparandusalase riikliku järelevalve teostamise ja riikliku sunni kohaldamise ülesanded ning moodustatakse ühtne riikliku järelevalve süsteem. 1. jaanuariks 2010 ühendatakse taimetoodangu inspektsiooniga põllumajandusministeeriumi valitsemisala 13 piirkondlikku maaparandusbürood ning maaparanduse ehitusjärelevalve- ja ekspertiisibüroo.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi sõnul tingis ameti loomise vajaduse asjaolu, et riiklikku järelevalvet on õigus teostada ainult valitsusasutustel. Täna esineb vastuolu, kuna järelevalvet teostavad lisaks inspektsioonile ka maaparandusbürood ning maaparanduse ehitusjärelevalve- ja ekspertiisibüroo.

"Põllumajandusministeerium ei pidanud lisaks olemasolevatele valitsusasutustele uue eraldiseisva valitsusasutuse loomist põhjendatuks ega otstarbekaks ning otsustas asutused ühendada taimetoodangu inspektsiooniga ühteks ametiks,"põhjendas minister. Seederi sõnul võimaldab ühinemine säilitada ameti esindused kõikides maakondades.

Ümberkorralduste tulemusel peaks paranema kodanikule ja ettevõtjale suunatud teenuste kvaliteet ja kättesaadavus ning tõhustuma järelevalve. Põllumajandusministeeriumi maakondades paiknevate erinevate asutuste koondumisel ühte maakonnatasandil olevasse asutusse lähtutakse printsiibist "kõik ühes kohast". See tähendab, et tekib üks konkreetne valitsusasutus, kellega kodanik saab suhelda.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960