21. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cereses kasvas seemnemüük kohati rohkem kui 30%

Põllukultuuride seemnete müük on kasvanud kohati 30% võrreldes eelmise aastaga, kuid kas seda just majanduslangusega siduda saab, on kaheldav, nentis Ceres ASi juhatuse esimees Andres Suitso.

Tema sõnul kasvab seemnete müük tublilt juba teist aastat järjest. „Aga ma ei julgeks seda siduda ainult majanduslikult raskema ajaga. See võib olla üks põhjus. Ilmselt on ikkagi lisaks ka muid põhjuseid, nagu inimeste väljaränne korteritest eramutesse ja linnast välja linna lähedale, kus ka oma aiamaa,“ rääkis Suitso, kelle sõnul on ise kasvatamine tõusnud rohkem au sisse.

„Seemnete kogumüük on meil eelmise aastaga võrreldes kasvanud ca 20-30%. Rohkem on ostetud köögiviljaseemneid, mille kasv on olnud isegi suurem,“ ütles Suitso ning lisas, et lilleseemnete müük ootab alles soojemat ilma. Tema kinnitusel kasvatatakse palju ka igasugust maitserohelist, nagu sibul, till, basiilik, redis ja salat.Nõudlus mulla, väetiste ja viljapuude järele on jätkuvalt suur ning märgata on inimesi, kes küsivad palju nõu ning on ilmselt alles hiljuti aiandusega tegelema hakanud, möönis Suitso. Hinnasurvet on kõikjal ning hindu püütakse langetada nii palju, kui kannatab. „Loomulikult ei ole kõik hinnad madalamad kui aasta tagasi, aga leiab väga palju huvitavaid ja parema hinnaga pakkumisi kui veel aasta tagasi samal ajal,“ lisas ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960