• 24.04.09, 11:52
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kalatööstused jahivad Brüsselis uusi partnereid

Eesti Kalaliit koos 18 ettevõttega osaleb 28.-30. aprillil Belgias Brüsselis toimuval maailma suurimal kalamessil, eesmärk on suurendada kalatööstuse ekspordivõimet.
“Kalatoodete tarbimise vähenemine, toorainehindade kasv ning armutu võitlus valmistoodete hinnaturul on ettevõtete kasumimarginaalid muutnud minimaalseks. Tänases majanduskeskkonnas, kus nõudlus kalatoodete järele on langenud võrreldes 2007. aastaga ligi 30%, tagab Eesti kalatööstuste elujõulisuse ja majandusliku stabiilsuse orienteeritus ekspordile ja maksimaalse lisandväärtuse andmine kalatoodetele,” kommenteeris Eesti Kalaliidu juhataja Valdur Noormägi.
Eesti kalaettevõtete messil osalemise eesmärgiks on kalatööstuste ekspordivõime suurendamine ja konkurentsivõime tõstmine Euroopa Liidu maade turgudel. Eesti kalatööstuste jaoks on Euroopa Liit suurimaid turge. Suuremad ekspordiartiklid on jahutatud ning külmutatud kala ja kalafileed, samuti kalakonservid ja preservid. Eesti eksportis 2008.a. kalatooteid Euroopa Liitu 820 miljoni krooni eest, imporditi kalatooteid Euroopa Liidu maadest 538 miljoni krooni eest.
European Seafood Expositionil on esindatud 1710 ettevõtet 93 riigist. Eesti kalaettevõtete osalemist messil toetatakse Euroopa Liidu struktuurfondidest 2 miljoni krooniga.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele