Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Tšetšeenias hakatakse mozzarellat tootma
Tšetšeeniasse veetakse vesipühvlid ja
hakatakse nende piimast mozzarella juustu valmistama, vahendab RIA
Novosti.
Itaalia ettevõtte direktor Marinella Tabet juhtis delegatsiooni, mis otsis Tšetšeenias sobivaid kohti pühvlifarmi rajamiseks.
"Kavatseme luua Tšetšeeniasse 1200-pealise pühvlifarmi ja kasvuhooned köögiviljade kasvatamiseks ning importida Itaalia tehnoloogia mozzarella valmistamiseks,” ütles Tabet.
Ettevõte veab Tšetšeeniasse enda seadmed ja õpetab tehases välja kohalikud inimesed.
Maisi soodsa kasvuperioodi korral võib tekkida probleem, kus tärklisesisaldus silos on optimaalseks söötmiseks liiga kõrge. Seedimata tärklis vatsas ja peensooles langetab söödaväärindust, tekitades loomakasvatajale rahalist kahju.