Tšetšeeniasse veetakse vesipühvlid ja
hakatakse nende piimast mozzarella juustu valmistama, vahendab RIA
Novosti.
Itaalia ettevõtte direktor Marinella Tabet juhtis delegatsiooni, mis otsis Tšetšeenias sobivaid kohti pühvlifarmi rajamiseks.
"Kavatseme luua Tšetšeeniasse 1200-pealise pühvlifarmi ja kasvuhooned köögiviljade kasvatamiseks ning importida Itaalia tehnoloogia mozzarella valmistamiseks,” ütles Tabet.
Ettevõte veab Tšetšeeniasse enda seadmed ja õpetab tehases välja kohalikud inimesed.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Tšetšeemias küünib tööpuudus umbes 50%-ni.
Seotud lood
Kõrgelt arenenud tehnoloogiad nagu automaatjuhtimine, andurid, droonid ja andmete analüüs on Eestit viimas põllumajanduse 4.0 suunas. Täppispõllumajandusest on saanud võtmetegur ressursside tõhusamal kasutamisel ja keskkonnaeesmärkide saavutamisel. Eesti põllumajandustootjate jaoks, kes soovivad nutikaid põllumajanduslahendus kasutusele võtta, võivad kulud aga sageli olla suureks takistuseks.