5. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Briti kuningannale pool miljonit eurot põllumajandustoetust

Enam ei ole uudis, et Euroopa Liidu põllumajandustoetustest saavad kopsakad summad Euroopa kroonitud pead ja suurfirmad.

Selles suhtes ei olnud erand ka 2008. aasta. Briti kuninganna sai eurotoetust 530 000 eurot ning prints Charles 180 000 eurot.

Kokku ulatusid ELi põllumajandustoetused läinud aastal 55 miljardile eurole, vahendas EUObserver.

Üksi Prantsusmaa sai ELi eelarvest põllumajandustoetusi 10,4 miljardit eurot. Suurim abi saaja oli linnulihatooteid valmistav ja 130 riiki eksportiv Doux Group, mis sai EList toetust 62 miljonit eurot.

Samasugune suurfirmade toetamine joonistub välja väiksemates liikmesriikides. Iirimaal sai külmutatud toodete valmistaja Greencore Group toetust 83 miljonit eurot ning The Irish Dairy Board Co-op 6,5 miljonit eurot.

Saksamaa aga keeldub jätkuvalt oma suuremate toetusesaajate nimesid avalikustamast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960