4. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei nabis kinni 6500 tonni väetise omastajad

Paari kuu jooksul põllumajandustehnika müüjalt Konekeskolt 6500 tonni väetist ehk 33 miljonit krooni näpanud kaks meest on kinni peetud, üks neist ka trellide taha pistetud.

Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Liina Pikma sõnul on väetise omastamise loos tõepoolest kaks kahtlusalust, kellest üks vahistati.

"Tema puhul oli alust arvata, et ta hoidub kõrvale kohtueelsest menetlusest ja jätkuvalt võib toime panna uusi kuritegusid," nentis Pikma. Teise kahtlusaluse puhul on kohus rakendanud elukohast lahkumise keelu tõkendit.

Ringkonnaprokuröri sõnul ei tööta kumbki kahtlustatav Konekeskos. "Kokkupuuteid neil selle ettevõttega küll on," lisas süüdistaja.

Pikma ei soovinud esialgu kirjeldada, millise skeemi järgi umbes 270 raskeveokitäit või 108 kaubavaguni jagu väetist ettevõttest haihtus ning kas see üldse jõudis üle piiri Eestisse või liikus ainult paberil.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960