30. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Homsest tohib ELis müüa ka kõverat kurki

1. juulist võivad Euroopa Liidus jälle müüki minna nii kõverad kurgid kui kiivas porgandid – Euroopa Komisjon on otsustanud tühistada 26 eri liiki puu- ja juurvilja väljanägemist sätestavad reeglid.

„Me ei pea selliseid asju ELi tasandil reguleerima,“ ütles ELi põllumajandusvolinik Mariann Fischer Boel täna Brüsselis tehtud avalduses. „Ei ole mõistlik visata kõlblikke tooteid minema üksi sellepärast, et need on vale suuruse ja kujuga,“ lisas ta.

Mõistlikku järeleandlikkust ilmutas EL ka 2007. aastal, loobudes nõudest, et Suurbritannia ja Iirimaa läheksid üle meetrisüsteemile ning lõpetaksid selliste mõõtühikute kasutamise nagu jard, toll, pint ja jalg, kirjutas agentuur Bloomberg.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960