30. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kemira GrowHow vahetas omanikku ja nime

Baltimaade suurim põllumajandustarvikute müüja Kemira GrowHow muudab juulist kõigis kolmes riigis ärinime Baltic Agroks ning plaanib jõuliselt laieneda mitmes uues turusegmendis.

Eestis mullu 1,6 miljardi kroonise aastakäibega Kemira GrowHow ASi tegevdirektor Ants Puusta sõnul on nimevahetuse põhjus ettevõtte omandisuhte muutumine. "Baltimaades seni Kemira GrowHow nime all tegutsenud ettevõte läks 90% protsendi ulatuses taani põllumeestele kuuluvale ühistule, kellega ühiselt töötati välja ka uus Baltic Agro kaubamärk ja sümboolika," ütles ta.

Puusta sõnul klientide jaoks midagi ei muutu, meeskond ja tööpõhimõtted jäävad nii Eestis kui mujal Baltimaades samaks. Samas on ettevõttel plaanis laieneda uute toote- ja teenusesegmentide arvelt. "Praegu on meil Eestis loomasöötade müügis 10-15 protsendiline turuosa, mille plaanime kasvatada kolmandikuni kogu turu mahust. Selles valdkonnas pole turg korrastunud ning praegu domineerivad killustatult väiksemad tegijad," lisas Puusta.

Tegevjuhi kinnitusel plaanib Baltic Agro kasvatada ka põllumajandusteenuste müüki. "Põllumajandusteenuste turg on Eestis võrreldes muu Euroopaga alles arengujärgus ning marginaalne, samas võimaldab teenuste sisseostmine põllumehel hajutada masinapargi soetamise arvelt riske ning kasutada vaba raha muuks otstarbeks, mis on tänapäeval ellujäämise seisukohast eriti oluline," rääkis Puusta.

Kemira GrowHow, uue nimega Baltic Agro kuulub 90% Taani põllumajandusühendusele DLA ning 10% Euroopa suurimale väetisetootjale Yara. Ettevõte on Eestis viimase 14 aastaga kasvatanud käivet 18 korda. Ettevõttel on Eestis taimekaitseväetiste, seemnete ja teravilja vahenduses 40-45protsendiline turuosa.

1995. aastast Eesti turul tegutsev AS Kemira GrowHow on Eestis ja Baltimaades suurima turuosaga taimekaitseväetiste, seemnete, teravilja, söötade ja teiste põllumajandustarvikute müüja ning põllumajandusteenuste pakkuja. Ettevõtte käive oli Eestis 2008. aastal 1,6 miljardit krooni. Firma annab Eestis tööd ligi 40 inimesele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960