1. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar peab kodumaist toitu julgeoleku küsimuseks

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles täna Jõgeval maaelukonverentsil, et kodumaine toit on Eesti julgeoleku küsimus ja seetõttu peab riik põllumajandust senisest enam toetama.

„Jutud sellest, et Eesti kliimas pole mõtet põllumajandusega tegeleda, on eksitavad,“ vahendas erakonna pressiteenistus parteijuhi sõnu. „Norra ja Soome põllumehed oleksid äärmiselt õnnelikud, kui neil oleks nii palju viljakaid ja tasaseid põllumaastikke, sellest hoolimata on nende põllumajandus väga kõrgel tasemel.“

Savisaare sõnul on Ühtne Euroopa Põllumajanduspoliitika tegelikkuses suur erisuste ja erandite poliitika.

„Kui vaadata põllumajandustoetusi, mida saavad põllumehed, siis need erinevad mitte ainult vanade ja uute Euroopa Liidu liikmete vahel, vaid jäävad meil alla ka Läti ja Leedu paljudele põllumajandustoetustele,“ märkis Savisaar.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960