19. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Imavere ja Näpi saeveskeid koondamislaine ei puuduta

Stora Enso Eesti kahte tootmisüksust, Imavere ja Näpi saeveskit koondamislained enam ei puuduta, sest suurkoondamine tehti ära eelmise aasta lõpus, kinnitas ASi Stora Enso Eesti esindaja.

Eelmise aasta detsembris sulgesid uksed Stora Enso gruppi kuulunud Viljandi liimpuidutehas ja Paikuse saeveski. Viljandi liimpuidutehase komponendiliin viidi üle Imavere saeveskisse.

Stora Enso koondas eelmise aasta lõpus Eestis kokku 190 inimest: 101 inimest Paikuse saeveskist, 49 inimest Viljandi tehasest ja 40 inimest koondas gruppi kuuluv metsafirma AS Stora Enso Mets.

Stora Enso grupis jätkab Eestis tööd kaks puidutööstusettevõtet: saematerjali ja liimpuittooteid tootev Imavere saeveski ning Rakvere külje all asuv Näpi saeveski, mille põhitööks on saanud hööveldamine.

„Näpi saeveskil on täna jalad tugevalt maas ja millegi negatiivse peale me täna küll ei mõtle,“ lausus ASi Stora Enso Eesti Näpi saeveski juhataja Tõnu Saaber. „Raskemad ajad puidutööstuses on möödas, need jäid eelmise aasta lõppu ja selle aasta algusesse. Saagimismahud on Rootsis ja Soomes päris palju vähenenud ja kuigi nõudmine turul pole kasvanud, on allesjäänud saeveskitel siiski piisavalt võimalusi tööd saada.“

Saaberi andmeil tuleb Näpi saeveski tänavu tootmismaht isegi suurem kui oli eelmisel aastal. Mullu hööveldas ettevõte 55 000 kuupmeetrit saematerjali, tänavune plaan näeb ette 66-67 000 kuupmeetrist tootmismahtu.

Lisaks oma saematerjalile hööveldab Näpi saeveski Stora Enso gruppi kuuluva Imavere, Lätis asuva Launkalne ja Venemaal Novgorodi oblastis tegutseva Nebolchi saeveski toodangut.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960