15. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gruusia ootab Eesti põllumajandusinvestoreid

Gruusia ootab Eesti põllumajandusettevõtjaid enda juurde soodustingimustel investeerima ning soovib märgatavalt suurendada oma kaupade müügimahte Eestis, kinnitas Gruusia asepõllumajandusminister Malkhaz Akishbaia Tallinnas.

Põllumajandusministeeriumi asekantsleri Andres Oopkaubi sõnul lubavad grusiinid Eesti investoritele mitmeid maksusoodustusi, sest riigi huvi välisettevõtjate vastu on suur.

Teise olulise teemana käsitleti kohtumisel kaubandussuhteid, sest mõlema riigi huvi on eksporti suurendada. Tänavu esimese kuue kuuga toodi Gruusiast Eestisse toidukaupu kokku 5,6 miljoni krooni eest, samal ajal oli Eesti toidukaupade ekspordimaht Gruusiasse 0,6 miljonit krooni. Mullu olid samad näitajad 14,1 ja 0,6 miljonit krooni. Toidukaupade osas on Gruusial kolm põhilist kaubaartiklit Eestisse veinid, mineraalvesi ja pähklid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960