30. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valio tõstab toorpiima kokkuostuhinda

Alates 1. oktoobrist tõstab Valio Eesti toorpiima tootjatele makstavaid kokkuostuhindu, samas kerkivad ka toodete väljamüügihinnad.

Kõrgemad kokkuostuhinnad tähendavad ka mõningast hinnatõusu lõpptarbija jaoks, ent seda vaid teatud piimatoodete puhul, teatas ettevõte.

Valio Eesti direktori Kari Finska sõnul aitaks vaoshoitud hinnatõus kohaliku piimasektori seisu leevendada. "Oleme otsustanud toorpiima kokkuostuhinda alates oktoobrist tõsta, sest tänane hinnatase ei taga sektori elujõulisust. Toorpiima tootmine on tänu liiga madalale hinnatasemele juba vähenenud. Kui see pikalt jätkub, ootab meid ees olukord, kus kodumaise toorpiima pakkumine ei suuda ära teenindada piimatööstuste nõudlust," rääkis ta hinnatõusu tagamaadest.

Kokkuostuhindade tõstmisega seoses tõstab ettevõte ka oma toodete väljamüügihindu. Muudatused toodete lõpphindades jäävad siiski võrdlemisi väikesteks. Samuti puudutab hinnatõus eelkõige kilepiima ja koort. "Meie eesmärk on hoida Valio Eesti piimatoodete hinnad taskukohastena," kinnitas Finska.

Selle aasta üheksa kuu jooksul on Valio Eesti tasunud toorpiima eest Eesti keskmisest ligi 3% kallimat hinda.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751