2. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA põllumehed on pessimistlikud

Umbes 95 protsenti Rabobanki küsitletud USA põllumeestest ootavad, et nende kasumid langevad tuleval aastal või jäävad tänavusele tasemele. 40 protsenti ootavad kasumi kukkumist, kuna vilja, koduloomade, piima ja puuvilla hinnad langevad, vahendab Bloomberg.

Vähenevad kasumid on karmiks kontrastiks aasta varasemaga, mil iga neljanda farmeri kasumid kasvasid. 61 protsenti küsitletust olid väga mures põllumajanduse pärast ja 54 protsenti ootavad tulevaks aastaks majanduse olukorra halvenemist.

Septembris kahanes farmerite saadud maisi hind mullusega võrreldes 34 protsenti. Nisu hind kahanes 42 protsenti ja sojaubade oma 8,8 protsenti. Puuvilla hind vähenes 21 protsenti, sigade hind 28 protsenti, veiste oma 14 protsenti ja piima hind 30 protsenti.

66 protsenti põllumeestest vastasid, et nad ei kavatse osta uut talutehnikat. Kui aasta tagasi plaanisid kaks protsenti müüa maad, siis nüüd juba viis protsenti.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960