20. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ELi põllumajandusministrid keelasid geneetiliselt muundatud maisi sisseveo USAst

Euroopa Liidu 27 riigi põllumajandusministrid keeldusid täna heaks kiitmast Euroopa Komisjoni ettepaneku lubada importida USAst geneetiliselt muundatud maisi MIR604, teatas RIA Novosti.

Euroopa Liidu riigid keeldusid heaks kiitmast Euroopa Komisjoni ettepaneku hoolimata sellest, et toiduainete ohutuse kontrollorganid tulid järeldusele, et MIR604 on ohutu inimesele ja koduloomadele ning ei avalda kahjulikku mõju keskkonnale.Vastavalt Euroopa Liidu sisekorrale peab Euroopa Komisjon nüüd iseseisvalt vastu võtma otsuse, kas lubada importida vaidlusalust maisi.Ehkki 1988. aastal lubas Euroopa Liit kasvatada üht teist sorti USAs geneetiliselt muundatud maisi ehk MON810, ei lubanud seda põllumajandussaadust oma territooriumil kasvatada Saksamaa, Austria, Kreeka, Prantsusmaa, Ungari ja Luksemburg.Geneetiliselt muundatud maisi impordist on saanud üks enim meelehärmi põhjustanud küsimus Euroopa Liidu ja USA vahelistes suhetes, USA on Euroopa Liitu süüdistanud protektsionismis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960