13. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB nõuab saneerimisel Väätsa Agrolt liisingute lõpetamist

Väätsa Agro üks võlausaldajaid SEB nõuab saneerimisel põllumajandusfirmalt liisingute lõpetamist, kuigi seadus seda ei luba.

Pärast seda, kui AS SEB Liising oli saanud saneerimiskava, esitas liisingufirma Väätsa Agrole osade liisingulepingute lõpetamise avaldused. Kuna vastavalt saneerimisseadusele ei saa võlausaldajad selliseid äärmuslikke meetmeid saneerimismenetluse jooksul rakendada, taotles Väätsa Agro kohtult esialgse õiguskaitse kohaldamist.

Pärnu maakohtu Paide kohtumaja rahuldas Väätsa Agro taotluse ja tegi määruse, millega keelas SEB-l liisingulepinguid lõpetada. SEB esitas nimetatud kohtumäärusele määruskaebuse ja toimik saadeti Tallinna ringkonnakohtusse. 

"See tekitab menetluslikult paratamatult veidi asjatu viivituse. Loodame siiski, et Tallinna ringkonnakohus vaatab määruskaebuse kiiresti läbi ja saab asjaga edasi minna," teatas Väätsa Agro saneerimisnõustaja Veikko Toomere. Ajaliselt võib viivitus tema hinnangul kesta kaks kuni kolm nädalat.

Kui tsiviilasja toimik ringkonnakohtust Paide kohtumajja tagasi jõuab, saab kohus hakata vaatama läbi Väätsa Agro avaldust vastuvõtmata saneerimiskava kinnitamiseks. Kui kohus Väätsa Agro avalduse rahuldab, määrab ta eksperdid, kellele antakse aega kuni 60 päeva esitada oma arvamus saneerimiskava suhtes.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960