22. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaal sirguvad Iisraeli maimud delikatesskalaks

OÜ Arowana on Saaremaale Sõrve maile kunagisse karjalauta rajanud maailmatasemel kalakasvanduse, kirjutas Oma Saar.

Kasvanduse omaniku Raul Schiffi sõnul on praegu basseinides põhiliselt triip-ahvenad, mille maimud imporditakse Iisraelist ja Kanadast. Milliseid kalaliike peale triipahvena Kaavilt tulevikus turule viiakse, sellest on ehk veel vara rääkida, üheks võimalikuks kalaliigiks pidas Schiff ka tilaapiat.

Kogu kasvandus pole veel valmis, rajatavasse ossa tulevad suuremad basseinid. PRIA toetas OÜd Arowana 7,4 miljoni krooniga võimaldamaks osaühingul soetada vastavad seadmed.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960