11. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere Lihakombinaat ostis Lätis veel ühe lihatööstuse

Täna allkirjastas Rakvere Lihakombinaadi tütarettevõtte Rigas Miesnieks lepingu, millega omandab Jelgava lihatööstuse enamusaktsiad.

Rakvere Lihakombinaadi juhi Anne Mere sõnul on ettevõtte 2010. aasta eesmärgiks turuosa oluline suurendamine Lätis ja Leedus, kus tegutsevad tütarfirmad. "Kahe tugeva lihatööstuse ühinemine on hea võimalus kasvatada tulevikus turuosa Läti lihatoodete turul," lisas ta.

Rigas Miesnieksi juhi Juhan Mati ütlusel tugevneb lihatööstuste ühinemisel toodete portfell. "On võimalik kasutada efektiivsemalt nii Rigas Miesnieks kui ka Jelgava lihatööstuse hiljutisi investeeringuid ettevõtete tehnoloogiatesse," lisas ta.

"Meie eesmärgiks on ettevõtte liidripositsiooni jätkuv tugevdamine ning turuosa kasvatamine, pakkudes kvaliteetseid ning laia maitsevalikuga lihatooteid," selgitas Matt.

Leping jõustub Läti konkurentsiameti poolt ühinemisele heakskiidu andmisel.

1922. aastal asutatud Rigas Miesnieks on 1997. aastast Rakvere Lihakombinaadi tütarettevõte ning kuulub 1998. aastast kontserni HK Scan. Rigas Miesnieks on Läti lihatoodete turu liider 23%se turuosaga.

Lisaks emaettevõttele, Rakvere Lihakombinaadile, kuuluvad lihatööstuskontserni ka Eesti lihakasvatusettevõte Ekseko, linnulihatootja Tallegg, Rigas Miesnieks Lätis ja Klaipedos Maisto Mesos Produktai Leedus.

HK Scani kuuluvad ettevõtted Soomes, Rootsis, Baltimaades ja Poolas. 2009. aastal oli kontserni kogukäive 2,125 miljardit eurot ja EBIT 55,1 miljonit eurot.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960