16. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Küüslaugu hind on tõusnud 605%

Küüslaugu hulgihind on Hiinas tõusnud 2009. aasta märtsi 170 dollarilt tänavu veebruariks 1200 dollarile tonn (13,7 krooni kilo) ehk 605 protsenti, kirjutab USA ajakiri Fortune.

Hiinas on toodang vähenenud 50 protsenti. Seagripi hirm kasvatas nõudlust.

Kuigi sellele toorainele puuduvad tuletistehingud nagu futuurid, ei takistanud see spekulante küüslaugusibulaid kokku ostmast, mis ajas omakorda hinda üles. See avaldab juba mõju küüslaugu hinnale USAs, kus hind tõusis läinud aastal 70 protsenti. See on hea uudis kasvatajatele, kuid kehvem kasutajatele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960