13. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu Metsa juht: see oleks lauslollus, kui riik praegu raiemahtu ei suurendaks

Riik võiks täna raiemahtu veelgi suurendada, sest tööpuudus on suur ja puidul on praegu minekut ning puidul on väga hea hind, ütles peamiselt RMK-le raieteenust tegeva ASi Pärnu Mets juhataja Ants Kaljund.

„See oleks ju täislollus, kui riik seda momenti ära ei kasutaks,“ lausus Kaljund ja lisas, et riik võiks täna isegi veel rohkem suurendada raiemahtu.

Eelmise nädala reedel võttis Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) vastu lisaeelarve, mis prognoosib ettevõtte tulude suurenemist tänavu 36 protsendi ning kasumi kasvu 41 protsendi võrra. Sel aastal plaanib RMK suurendada riigimetsa raie- ja müügimahtu mulluselt 2,36 miljonilt kuupmeetrilt 2,8 miljoni kuupmeetrini. Raie- ning metsakasvatuslike tööde mahu kasv annab ettevõtte partnerite juures tööd hinnanguliselt täiendavalt 350 inimesele.

Kaljund ütles, et kui siiani on nad RMKle aastas teinud lage- ja harvendusraiet kokku umbes 60 000 tihumeetrit, siis tänavu võiks Pärnu Metsa maht vabalt 10 000 tihumeetri võrra kasvada. „Meie oleme mahu kasvuks valmis,“ kinnitas Kaljund. „Just tänavu jaanuaris ostsime ühe vana langetusmasina kõrvale uue masina, sest vana hakkas ära lagunema. Mahu kasvades võtaksime ehk paar uut meest harvesteri peale, rohkem küll poleks vaja inimesi juurde palgata.“

Kaljundi sõnul pole RMK nendega veel lepingu ülevaatamise asjus ühendust võtnud. „RMK uue nõukogu esimehe (Mati Polli – toim.) eestvõttel tehtud otsus on liiga värske alles,“ nentis Kaljund. „Igal juhul on RMK uudis hea, sest mida rohkem nad raiemahtu juurde soovivad, seda rohkem pudeneb ka meile tööd juurde.“

Pärnu Mets on üks suuremaid raietööde tegijaid RMK-le.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960