13. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiit Kolk: lõpuks ometi on RMK asunud tegutsema

RMK nõukogu uus koosseis on tõepoolest asunud tegutsema ja juhtima riigiettevõtet, kommenteeris ASi Repo Vabrikud juhataja Tiit Kolk riigi metsafirma otsust suurendada raiemahtu.

„Siiani pole olnud märgata RMK juhtimist,“ ütles Kolk ja tõi näiteks 2007. aasta, kui metsandusettevõtetel oli pärast Vene tollide kehtestamist väga raske. „Siis, kui oli tõepoolest tohutult terav puudus metsamaterjalist, ei tõstnud RMK mitte raiemahtusid, vaid tõstis hoopis hindu. Nüüd on siis lõpuks jõudnud probleem kohale ja vähemalt nüüd siis tõstetakse raiemahtu.“

Kolgi sõnul peaks RMK tegelikult kogu aeg raiuma nii palju, kui on metsamajanduslikult põhjendatud. „Siis teavad metsatöösturid, et neil on olemas mingi kindel toormevoog,“ rääkis Kolk. „Siis saavad nad investeerida ja anda ka ise eksportturgudele pikaajalisi lubadusi. Ehk minna sellistele välisturgudele, kus sa pead olema 12 kuud turul kohal, mitte ainult siis, kui RMK raiub või ei raiu.“

Eelmise nädala reedel võttis Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) vastu lisaeelarve, mis prognoosib ettevõtte tulude suurenemist tänavu 36 protsendi ning kasumi kasvu 41 protsendi võrra. Sel aastal plaanib RMK suurendada riigimetsa raie- ja müügimahtu mulluselt 2,36 miljonilt kuupmeetrilt 2,8 miljoni kuupmeetrini. Raie- ning metsakasvatuslike tööde mahu kasv annab ettevõtte partnerite juures tööd hinnanguliselt täiendavalt 350 inimesele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960