13. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üleujutused näitavad maaparanduse vajakajäämist

Maaparandusse investeeritakse viiskorda vähem kui vaja ning praegused üleujutused näitavad selles vajakajäämist, rääkis Põllumajandusameti maaparanduse osakonna juhataja Hannes Puu.

Maaparandusse oleks vaja igal aastal investeerida umbes miljard krooni, kuid reaalselt kulutatakse aastas vaid 200 miljonit krooni, rääkis Puu intervjuus "Terevisioonile".

Selline on situatsioon olnud juba viimased 20 aastat, märkis ta. Praegused üleujutused näitavadki Puu kinnitusel maaparanduse vajakajäämist. "Tänavune on teatud mõttes erakordne, aga need ikaldused, kohalikud üleujutused on ikkagi sellest põhiliselt tingitud."

Nõukogude ajal investeeriti maaparandusse tänaste hindade mõistes umbes 50 miljardit krooni. "See on kolossaalne summa. Täna enam praktiliselt uusi süsteeme juurde ei tehta. Vaja olekski vanu süsteeme korras hoida," selgitas Puu

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960