30. aprill 2010
Jaga lugu:

ELi põllumajanduse volinik toetab otsetoetuste reformi

Eestit külastav Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinik Dacian Ciolos avaldas toetust Eesti soovile, et Euroopa Liidu põllumeestele makstavad otsetoetused peaksid põhinema senisest võrdsematel alustel.

Ciolos kinnitas kohtumisel põllumajandusminister Helir-Valdor Seedriga, et otsetoetusi tuleb senisest võrdsemaks reformida. Samuti kinnitas volinik, et ELi ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) osaks peavad tulevikus jääma nii põllumajandus kui maaelu, kuigi Euroopas on räägitud ka nende lahutamisest.

Seedri sõnul teeb voliniku nii kindel seisukoht Eestile ainult heameelt. "Ajaloolised toetustasemed ning neist tulenevad väga suured toetuste erinevused liikmesriikide vahel mõjuvad täna ühenduse sees konkurentsi pärssivalt," lausus Seeder. "ÜPP eesmärk on aga just erinevate riikide põllumeestele sarnaste tingimuste tagamine," lisas ta.

Teiste teemade kõrval arutati kohtumisel ka vähemsoodsate põllumajanduspiirkondade määratlust ja neile kehtestatud tingimusi. Eestile valmistavad täna probleemi selle mullastikku puudutavad tingimused. Ciolos kinnitas kohtumisel, et Eesti mure on põhjendatud ning meie arvamusi selles vallas tuleks arvestada.

Ciolos ja Seeder kohtusid täna keskpäeval Pärnus, pärastlõunal külastati ühiselt Saku külje all asuvat Esko talu, kus Ciolos kohtus põllumeeste esindusorganisatsioonide juhtidega.

Dacian Ciolos on esimene Euroopa Komisjoni uue koosseisu volinik, kes Eestit külastab.

Jaga lugu:
PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Pollumajandus.ee toetajad:

Enimloetud
Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789meelika@pollumajandus.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee