11. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste Taluturu lahtiolekut pikendati kuu lõpuni

Maasikakasvatajate Liidu juht Siim Kabrits, kelle eestvedamisel Ülemiste taluturg on loodud, ütles Äripäevale, et klientide ja müüjate nõudmisel pikendati turu lahtiolekut juulikuu lõpuni.

Ülemiste Taluturg, mis kõikide kirjade kohaselt pidi täna tegevuse lõpetama, jätkab oma tegevust kuu lõpuni. Maasikakasvatajate Liidu juhi Siim Kabritsa sõnul läheb turul hästi ning vastu tulles klientide ja müüjate soovile on turg pikendatud.

„Mõlema poolt on tulnud positiivset vastukaja, kui turg omadega ilusti hakkama on saanud, siis miks mitte,“ kommenteeris Kabrits.

Kabritsa sõnul on taluturg mitmele talunikule põhi sissetuleku allikaks. „ Siis ei saa päris öelda, et nad seal ainult emotsionaalse kogemuse pärast osaleksid,“ rääkis ta. Mehe sõnul on taluturu asukoht ka soodsam, mistõttu kliendid on kurtnud, et konkurendist Rotermanni turule on raske minna, sest autoga pole häid parkimistingimusi. „Talunikud ütlevad ka, kes Rotermannis on olnud, et taluturg müüb rohkem,“ möönis Kabrits. Seetõttu on mõned marjamüüjad loobunud teistest turustuskohtadest. „Hallika talu pani Nõmme turul müügikoha kinni,"  tõi Kabrits näiteks.

Et turg võiks ka peale kuu lõppu pikendust saada, ei osanud Kabrits veel öelda. Kuna ettevõtmine on just marjakasvatajate eestvedamisel alguse saanud, siis sõltub turu kestus sellest, kauaks maasikad saaki veel annavad.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960