13. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere Lihakombinaat kasvatas turuosa 

Turu-uuringufirma AC Nielseni andmetel kasvas Rakvere Lihakombinaadi turuosa kõikides peamistes tooterühmades – keeduvorstides, viinerites, hakktoodetes, sardellides, grillvorstides, marineeritud lihades, sinkides ja suitsuvorstides

Rakvere turuosa kasvas hinnanguliselt kolmandikuni kogu lihatoodete turust, jätkates kindlalt  turuliidrina ning tarbijate poolt eelistatuima lihatoodete tootjana.

„Ajad ja olud võivad muutuda, aga Rakvere keeduvorstid on jätkuvalt eelistatuimad lihatooted tarbijate laual,“ selgitas Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Liina Jaanson. Seda tõestab ka viimane AC Nielseni jaeuuring, kus selgus, et top 5 Eestis enimmüüdud keeduvorsti on kõik Rakvere Lihakombinaadi tooted.  „Kuna Rakvere keeduvorstide turuosa on 46%, siis on hea meel tõdeda, et pea iga teine kilo keeduvorsti, mis leiab tee tarbija ostukorvi, on toodetud Rakveres. Rõõmsaks teeb ka asjaolu, et keeduvorstide uued koduse ruudumustriga pakendid on tarbijate poolt hästi vastu võetud ning juba andnud oma panuse müükide kasvuks,“ lisas Liina Jaanson.

Rakvere Lihakombinaat on suurendanud turuosasid kõikides peamistes lihatoodete kategooriates nagu keeduvorstid, viinerid, grillvorstid, hakktooted, sardellid, marineeritud lihad, suitsuvorstid ja singid. „Eriti hea meel on sinkide turuosa suurenemise üle perioodil aprill-mai koguni 3,5% võrra ulatudes 18%ni võrreldes eelneva perioodiga, mida võib pidada märgiks, et lihatooteid valitakse toidulauale siiski maitseelamuse, mitte vaid odava hinna pärast,“ selgitas Liina Jaanson.

 Grillhooaja toodete müügistart on Rakverele väga edukas olnud. Turu-uuringu andmetel on näiteks Rakvere grillvorstide turuosa kasvanud 13%-lt eelmisel aastal (periood aprill-mai) 16%-le 2010 aastal.

Rakvere Lihakombinaat on hinnanguliselt 33%-ga turuliider Eesti lihatoodete turul, kes pakub tuntud headuses lihatooteid igale maitsele. TNS Emori andmetel moodustab Rakvere kaubamärgi ostjaskond 82% kogu Eesti tarbijatest (uuring: Tarbijate ostukäitumine ja hoiakud, 2010). Emori ettevõtete mainekuvandi 2010. aasta uuringu põhjal kuulub Rakvere Lihakombinaat jätkuvalt Eesti mainekaimate ettevõtete hulka, olles teisel kohal Swedbanki järel.

AS Rakvere Lihakombinaat on suurim kodumaine lihatööstus, mille toodang põhineb peamiselt Eestis kasvatatud lihal. Läbi Ekseko seakasvatussüsteemist, kuhu kuulub Eestis 22 seafarmi, tuleb Rakvere Lihakombinaati aastas 250 000 siga, lisaks ostab Rakvere Lihakombinaat lihatööstuse tarbeks 15 500 veist.

Eesti lihatööstuse turuliider Rakvere Lihakombinaat on ettevõte, kus töötab enam kui 900 inimest ja on seega üks Virumaa suurimaid tööandjaid. Lisaks emaettevõttele AS Rakvere Lihakombinaat kuuluvad Baltimaade suurimasse lihatööstuskontserni veel lihakasvatusettevõte AS Ekseko, Rigas Miesnieks Lätis ja Klaipedos Maisto Mesos Produktai Leedus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960