21. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina trahvib küüslauguspekulante 3,5 mln kroonise trahviga

Hiinas on taas probleemiks, et hinnatõusu kartuses või ahnuses küüslauku ja teisi põllumajandussaadusi kokku ostvad tegelased ajavad hinnad üles, levitades kuulujutte, kirjutab Xinhua.

Hiina hakkab trahvima eraisikuid ja ettevõtteid, kes levitavad valeinfot või eksitavat infot hinnatõusude kohta kuini 2 000 000 jüaanise (295 000 dollarilise ehk 3,5 miljoni Eesti kroonise) rahatrahviga.  Kaupade kokkuostmist peetakse põhipõhjuseks, miks küüslaugu ja teiste põllumajandustoodete hinnad on sel aastal taevasse tõusnud, segades hiina valitsust hoidmaks aastast inflatsiooni kolme protsendi piires.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960