11. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seeder: jutud suurest hinnatõusust on üle paisutatud

Jutud suurest teraviljatoodete hinnatõusust on üle paisutatud, ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Palju on viimasel ajal räägitud võimalikust leiva- ja saiatoodete hinnatõusust. "Ei maksa ette tormata tegelikest prognoosidest, mis hindasid ja võimalikku hinnatõusu puudutavad. Kindlasti on ka ülepaisutatud jutud suurest teraviljatoodete hinnatõusust," rõhutas Seeder täna põllumeeste keskliidu suurkogul.

"Teravilja hinna osatähtsus leiva ja saia jaehinnas moodustab umbes 10%, millele tuginedes saab väita,et näiteks 50%-line teravilja hinnatõus tõstaks leiva hinda siiski vaid 5%," nentis minister.

Venemaa osatähtsus maailma nisutoodangust on olnud viimastel aastatel alla 10%. Käesoleval aastal on oodatav teraviljasaak paljudes riikides – Ukraina, Saksamaa, Poola, Prantsusmaa – väiksem, seetõttu on ootused hinnatõusuks olemas. Samal ajal on Euroopa Liidul põllumajanduspoliitika meetmed interventsioonivarude näol, mille arvel on võimalik osaliselt puudujääki turul katta, teatas ministeerium.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960