Valio juht: mis asi on "rahvuslik koostöö"?

Üldjuhul on suured ettevõtted ja tootmisüksused efektiivsemad kui mitu pisikest, kuid mis rahvuslikust koostööst E-Piim ja Tere räägivad, ei saanud Valio Eesti AS tegevdirektor Kari Finska aru.

"Üldjuhul on suured ettevõtted ja tootmisüksused efektiivsemad kui mitu pisikest, seda nii ostu-, tootmise- kui müügiprotsessis," kirjeldas Finska E-Piima ja Tere strateegilise koostöö mõju Eestis tegustevatele piimatööstustele, toorpiima hinnale ja kaubanduskettidega suhtlemisele.

Ühtlasi küsis Äripäev, kuidas Valio Tere ja E-Piima välja kuulutatud rahvuslikku koostöösse suhtub. "Raske kommenteerida, kuna ei saa täpselt aru, mida see "rahvuslik koostöö" tähendab," märkis Finska.

Valio Eesti ettevõtted töötlevad täna umbes neljandiku kogu Eestis toodetud toorpiimast.

Kõige hullem masu on Finska sõnul möödas, kuid piimasektoris kasumit teenida on endiselt äärmiselt keeruline. "Toorpiima hinnatõusu surve jätkub, samas on tarbijate ostuvõime veel pikalt madal," lisas ta.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised