14. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaelutoetusteks kulub tänavu 127 miljonit

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder määras maaelutoetuste eelarveks tänavu ligi 127 miljonit eurot.

Tegemist on summaga, mille ulatuses on põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametil (PRIA) 2012. aastal toimuvate taotlusvoorude kaudu võimalik toetust määrata. Taotlusvoorud on kavas 30 erineva maaelu arengu toetusmeetme või alameetme osas, teatas põllumajandusministeerium.

Samuti otsustas minister suurendada mullu väljakuulutatud põllumajanduslike investeeringutoetuse kahe meetme rahastamist. Loomakasvatusehitiste investeeringute meetme vooru algne eelarve oli 12,4 miljonit eurot. Kuna taotlusi oli palju enam, siis suurendas põllumajandusminister selle meetme eelarvet 4 miljoni euro võrra.  Kuni 9 töötajaga mikropõllumajandusettevõtete arendamise meetme vooru eelarve oli 10,2 miljonit eurot. Ka selle meetme osas oli taotlusi palju enam ning minister suurendas siin eelarvet 2,7 miljoni euro võrra.

Minister Seedri sõnul on nii mikroettevõtete kui loomakasvatusettevõtete ehitiste meetmed väga edukalt rakendunud. „Nende tulemusel on tõstetud põllumajandustootmise efektiivsust ja suurendatud jätkusuutlikkust. Näiteks üle poole Eesti lüpsikarjast paikneb uutes kaasaegse tehnoloogiaga lautades,” lausus Seeder.

PRIA hindab taotlusi ning teeb loomakasvatusehitiste investeeringute meetme osas toetuste määramise otsused hiljemalt 16. veebruariks ning mikropõllumajandusettevõtete investeeringute osas hiljemalt 16. aprilliks.

Toetuste väljamakseid on võimalik teha kuni 2015. aasta lõpuni.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960