1. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rabobank: ei midagi paljutõotavat lähiajaks

Hollandi suuruselt teine pank Rabobank Groep teatas täna viieprotsendisest kasumi vähenemisest, kuna varade kasv aeglustub, hoiuste konkurents kasvab ja reguleeritus suureneb, vahendab Bloomberg.

Aastakasum vähenes 2,6 miljardile eurole. Halbade laenude provisjonid kasvasid 30 protsenti, 1,6 miljardile eurole.

„2012. ja 2013. aasta väljavaade ei ole just eriti paljutõotav," teatas pank, kes sel aastal paneb paika strateegilised sihid aastani 2016. 114aastane pank keskendub rohkem koduturule ning laenude andmisele põllumeestele ja põllumajandusäridele üle maailma, ütles ettevõtte nõukogu juht Piet Moerland.

„Me peame kasvukohti paremini valima,“ ütles ta. „See tähendab, et mujal peame me kokku tõmbuma. Me peame otsustama, millistes maades me tegelikult tahame olla ja kus me ei taha olla, sealt peame välja tõmbuma.“

Moerland kinnitas, et pank säilitab USA ja Brasiilia operatsioonid.

2011. aastal kasvas laenuandmine 3 protsenti, 448 miljardile eurole. Klientide hoiused kasvasid kümme protsenti, 330 miljardile eurole.

 

 

 

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960