20. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Horm: võib tekkida sealiha ülepakkumine

Venemaa piiride lukkuminekust ELi elussigadele võib tekkida ajutine sealiha ülepakkumine, mis kisub toorme hinna alla, arvas Maag Lihatööstuse juht Olle Horm.

"Raske öelda, mis hinnaga juhtub," kommenteeris Horm eesseisvaid muutusi. "Eestist viiakse Venemaale igas kuus 10 000-12 000 elussiga, need sead jäävad nüüd Eestisse ja peavad omale uue väljundi leidma."

Horm lisas: "Arvan, et esimesed üks-kaks nädalat ei juhtu midagi, sead lastakse lihtsalt üle kasvada. Siis võib aga tekkida ajutiselt sealiha ülepakkumine, uusi turge nii kiirelt ilmselt ei leita."

Horm avaldas siiski lootust, et Venemaa-poolne impordipiirang ei kesta kaua. "Venemaa-poolne käik on ka… piiranguid on olnud ennegi ja tavaliselt kehtestatakse need mingi poliitilise järeleandmise saavutamiseks. Tavaliselt tuleb see üsna kiiresti ja ka Venemaa ise ei saa pikalt ilma lihata olla," mõtiskles ta.

Horm märkis, et Maag Lihatööstus on valmis Eesti seakasvatajatelt täiendavat liha ostma. "Meie oleme küll valmis talumeestelt täiendavalt sealiha ostma, aga meie häda on see, et meil ei ole oma tapamaja. Seega saame osta vaid rümpa. Et tappa, peavad nad seal (Rakvere, Valga ja Saaremaa tapamajades - toim) kokkuleppele saama."

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960