10. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta ärimees: suur raha paneb valesti otsustama

Inimene hakkab valesid otsuseid tegema siis, kui tal on suur hulk raha käes, ütles Eesti suurima köögiviljakasvataja OÜ Laheotsa juhatuse liige Väino Villers.

„Mind on  jumal hoidnud, et pole nii palju raha kätte andnud, ja seepärast pole ma ka valesid otsuseid teinud,“ sõnas Villers. Ta lisas, et kui sul on vähem raha, siis sa ka kaalud oma otsused rohkem läbi. „Mina olen oma otsuseid teinud väga kaalutletult, ikka arutad ju endaga läbi, et mida ja kuidas.“

Villersi kinnitusel oli väga kaalutletud ka tema otsus 2008. aastal, kui ta ostis ära konkurendi, Laheotsa talu ning temast sai Eesti suurim köögiviljakasvataja. Sama aasta lõpus tunnustas Äripäeva toimetus Villersit aasta ärimehe tiitliga.

Äripäev küsis täna ettevõtjatelt, mis on olnud nende kõige kulukam valeotsus. Päevaküsimuse ajendiks oli tänane kaanelugu sellest, et riigi maksete peatamine II pensionisambasse eurole üleminekuks jättis kasutamata turgude tõusulaine ja tulevased pensionärid jäeti ilma tuhandetest eurodest.

„Neid pensionisambaid käidi kõigile pakkumas, aga mulle tundus kohe, et asi on kahtlane ja mulle neid küll vaja ei ole,“ kommenteeris Väino Villers. „Mul ei ole pensionisambaid.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960