Seeder: kalafirmad peavad minema kõrgema ostujõuga riikidesse

Eesti kalafirmad peavad minema kõrgema ostujõuga riikidesse, ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, kes külastab täna Brüsselis maailma suurimat kalatoodetemessi.

Messil osaleb 22 Eesti kalatöötlejat ja -eksportijat, kelle eesmärgiks on ekspordi suurendamine ja konkurentsivõime tõstmine. Eestis püütud kalast suurem osa läheb ekspordiks, seetõttu on oluline olla aktiivne välismessidel, kus luuakse ja hoitakse kontakte, märkis Seeder.

Väga oluline on mess ka kalurite tootjaorganisatsioonidele, kes on oma ekspordivõimekust arendanud mitmete kaasaegse külmutus ja pakendustehnoloogiaga külmladude rajamise kaudu, lisas ta.

"Kindlasti ei tohi aga siinkohal loorberitele puhkama jääda, vaid vaja on järjest enam lõpptarbijatele suunatud tootearendusega kinnistada oma turupositsiooni ka kõrgema ostujõuga riikides," lisas Seeder.

24.-26. aprillini toimuv European Seafood Exposition on maailma kalaäri aasta suursündmus, mis tähistab tänavu oma 20. aastapäeva. Eesti ettevõtete osalemist messil toetas põllumajandusministeerium Euroopa Kalandusfondi kaudu.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised