14. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Grüne Fee juht: aruandlusvormi peaks riiklikult ühtlustama

Kuna teist meiesugust tootjat Eestis ei ole, siis meie jaoks on erinevate aruannete koostamine ja esitamine täiendav koorem, vastas ASi Grüne Fee Eesti juhataja Raivo Külasepp päevaküsimusele.

„Meie ei saa teha nii, et meil oleks aruannete esitamise kohustus vaid teatud ajaks,“ rääkis Külasepp. „Kuna ühtegi teist sellist tegijat ei ole, siis oleme sunnitud pidevalt valikus sees olema ja aruandeid täitma ning kindlaks tähtajaks esitama.“

Grüne Fee Eesti kasvatab Tartu lähedal Luunjas aasta läbi kurki, salatit ja maitserohelist.

Äripäev küsis täna ettevõtjatelt, kas riigile erinevate aruannete esitamine on koormav ning aja- ja töömahukas ning mida tuleks teisiti teha. Päevaküsimus on ajendatud Äripäeva tänasest juhtkirjast teemal, et ettevõtete pidamise kohta riigile aru andmine on bürokraatlik ja dubleeriv ning seda süsteemi tuleks lihtsustada.

Raivo Külasepa sõnul võiks andmete esitamise vormi riiklikul tasandil ühtlustada, et neid andmeid saaksid kasutada erinevad ametkonnad ja institutsioonid. „Praegu peab iga ameti jaoks tegema eraldi aruande,“ lausus Külasepp. „Selle töö peab ju keegi firmas ära tegema, et aruanne saaks valmis ja õigel ajal esitatud. See on täiendav koormus ettevõttele ja töö, mille ettevõtja peab kinni maksma.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960