15. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trigon Agri kahjum paisub

Tallinnas piimatootmisharuga börsiletuleku plaane heietav Trigon Agri kasvatas küll eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes käivet priskelt, kuid seejuures kasvas oluliselt ka firma puhaskahjum.

Esimeses kvartalis teenis firma EBITDA kasumit 16 000 eurot, mis veel aasta tagasi oli 800 000 euro suurune kahjum. Sellele vaatamata puhaskahjum suurenes, kasvades 2,96 miljoni euro pealt 3,81 miljoni euroni.

Trigon Agri esimese kvartali käive küündis 10,33 miljoni euroni, mida on 2,7 miljoni euro võrra enam kui aasta tagasi.

Põllumajandusettevõtte nõukogu esimehe Joakin Heleniuse sõnul on esimese kvartal tüüpiliselt tagasihoidliku majandustegevusega, sest Lõuna-Venemaal ja Ukrainas on veel lumi maas.

Heleniuse sõnul tehti esimeses kvartalis kaks väga põnevat ostu eesmärgiga saavutada strateegilised eesmärgid. See hõlmab 30 000hektarilise maalapi ostu Rostovis.

Teine põnev ost Heleniuse sõnul oli Eesti suurima piimafarmi Väätsa Agro omandamine. Tema hinnangul tehti tehing väga soodsatelt finantstingimustel ja muudab Trigoni piimatootmise haru palju atraktiivsemaks investeeringuks kolmandatele osapooltele.

Aprillis kinnitas aktsionäride üldkoosolek 2011. aasta kasumi jaotamise ettepaneku, millega 30% puhaskasumit läheb dividendidena investorite vahel jagamisele. Ühtlasi oli läinud aasta Trigon Agrile esimene kasumlik majandusaasta.

Heleniuse sõnul on 2012. aasta väljavaade hea, kuid palju sõltub sellest, milline tuleb sel aastal ilm.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960