16. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deere näeb põllumajanduses head aastat

Maailma suurim põllumajandusseadmete tootja Deere & Co teenis fiskaalses teises kvartalis ootusi ületanud puhaskasumi ning tõstis majandusaasta prognoose tänu põllumajanduse heale olukorrale.

Roheliste traktorite tootja kolme kuu puhaskasum kasvas 1,06 miljardi dollarini ehk 2,61 dollarini aktsia kohta. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt 2,53 dollarit aktsia kohta kasumit.

Firma käive kasvas aastatagusega võrreldes 8,3 miljardilt 9,4 miljardi dollarini ehk 13%, kuid jäi Deere enda veebruarikuisele 15% kasvuprognoosile alla.

Deere prognoosib majandusaasta puhaskasumiks 3,35 miljardit dollarit. Veel veebruaris oli firma prognoos 3,28 miljardit ning analüüütikute prognoos oli 3,24 miljardit. Aasta peale prognoosib firma endiselt käibe kasvamist 15% võrra.

Deere müüb üha rohkem traktoreid ja muud põllumajandusvarustust tänu juba kolm aastat kestnud maisi ja sojaubade hinnarallile, mis saavutasid 2011. aastal USAs rekordi ja suurendavad põllumeeste ostuvõimet. Ühtlasi on USA Deere suurim turg.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960